Мандра Могила

 
Нашите продукти
КАШКАВАЛЪТ
СИРЕНЕТО
КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА
КРАВЕ МАСЛО
 
 
МАГАЗИН С ДЕГУСТАЦИОННА В СОФИЯ - Ангел Кънчев
 
 
МАГАЗИН С ДЕГУСТАЦИОННА В ГОДЕЧ
 
 
МАГАЗИН С ДЕГУСТАЦИОННА В САНДАНСКИ
 
 
Новини
 
Награди
 

Рекламен видеоклип

 
Телевизиите за нас
 

За нас

 
 

Партньори

Forest Houses

Bulgaria Travel TV

look tour info


НОВИНИ


 

Мандра Могила на културния фестивал "София диша" 2014

През втората седмица на културния фестивал "София диша", която бе посветена на литературата, в горещия августовски ден на улица Ангел Кънчев в столицата се изсипа почти цялото налично население останало в задушния град. Тези, които се бяха върнали или все още не отишли на черноморския бряг почти изцяло задръстиха малката столична уличка превърнала се в една огромна книжарница проточила се от градинката на НДК до градинката на пл. Славейков.

И въпреки културния глад за литература на столичани, дошли да разгледат какво ново се е появило на книжния пазар, физиологичния глад взе своя връх при вида на масите отрупани с кашкавали и сирена пред фирмения магазин на Мандра Могила - Годеч.

Вкуса на кашкавалите Балкан и Витоша върнаха по-възрастните столичани към корените им, като мнозина най-чистосърдечно си признаха, че са усетили вкуса на детството си, когато все още са тичали по поляните на село при техните баби. Младите хора за съжаление не познават тези вкусове заради влагането на сухи млека и палмови масла в млечните продукти от редица производители, но въпреки това бяха очаровани от новите за тях натурални вкусове и твърдо застанаха зад позицията, че натуралните продукти вече ще са приоритет в храната им.

Столичани проявиха особено голям интерес към почти непознатия за тях вкус на пресния кашкавал - гюбек. Малцина от тях бяха вкусвали още топлия току що омесен кашкавал от краве мляко, който се "влачи" на конци и се усеща вкуса на прясното мляко.

Наши гости по време на културния фестивал бяха - Grandma Universe 2012 - Ивана Хамра - Швеция, поп певиците Албена Танева и Вики от "Мастило"

Други новини
 
Мандра „Могила“ отвори фирмен магазин в гр. Сандански
Мандра „Могила“ пак прослави Годеч, този път с овчия си кашкавал
Министърът на туризма Николина Ангелкова с дегустация в Мандра Могила
Доцент Масахиро Хирата от Университета в Хокайдо посети Мандра Могила
Фермерски пазар пред НДК в София 2016
Първи национален събор "Млечният път на България през вековете" 2016
Мандра Могила на културния фестивал "София диша" 2014